Bandenwissel

Wie veilig en verantwoord deel wilt nemen aan het verkeer beschikt natuurlijk over zomer- en winterbanden voor de auto. De juiste banden tijdens de juiste omstandigheden kunnen namelijk ongelukken voorkomen en dragen bij aan een fijnere rijervaring. Autobedrijf Henk schouten uit Sint-Michielsgestel helpt je bij het aanschaffen van nieuwe banden, het wisselen van de banden van je auto en kan desgewenst je zomer- of winterbanden voor je opslaan als je daar zelf de ruimte niet voor hebt.

Waarom je banden wisselen?

Dat er zomer- en winterbanden voor je auto bestaan zal voor niemand een geheim zijn. Maar waarom is het dan belangrijk om je banden te wisselen als de seizoenen wisselen? Het antwoord is simpel: winterbanden zijn speciaal ontwikkeld voor barre omstandigheden. Ze zorgen voor meer grip op een nat wegdek en kennen een kortere remweg bij winterse weersomstandigheden. Als voorbeeld: met winterbanden is bij sneeuw je remweg bij een snelheid van 50 km/u meer dan de helft korter. De juiste banden op je auto kan dan letterlijk het verschil tussen leven en dood betekenen. Daar staat tegenover dat je in de warmere maanden van het jaar met winterbanden juist minder grip zult hebben. De banden zijn niet gemaakt voor warmere omstandigheden. Zomerbanden daarentegen natuurlijk wel. Door je banden op tijd te wisselen voorkom je dus ongelukkige situaties op de weg en zullen de banden bovendien minder snel slijten en daardoor ook minder snel vervangen hoeven te worden.

Bandenservice in Sint-Michielsgestel

Autobedrijf Henk Schouten helpt je graag veilig en verantwoord deel te nemen aan het verkeer. We adviseren je wanneer je nieuwe banden nodig hebt voor je auto en wisselen de zomer- en winterbanden in onze garage voor je in een handomdraai. Mocht je zelf niet over de ruimte beschikken om de zomer- of winterbanden zelf op te slaan kun je ze gewoon bij ons stallen in de maanden dat je ze niet gebruikt. Zodra het weer tijd wordt om de banden te wisselen zorgen wij er voor dat je weer veilig de weg op kunt. Voorkom gevaarlijke situaties op de weg en neem vandaag nog contact met ons op om de banden van je auto te wisselen of voor hulp bij aanschaf van nieuwe autobanden. Onze experts staan graag voor je klaar aan de Berkdijk 8a in Sint-Michielsgestel.

Heb je vragen over één van onze diensten?

Onze werknemers staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.